5 tips voor het boeken van de perfecte bruiloft DJ

Als je bezig bent met de voorbereidingen van je bruiloft, is de muziek een belangrijk onderdeel waar je niet te licht over moet denken. Een goede DJ kan namelijk het verschil maken tussen een feest waar nog lang over nagepraat wordt, en een saaie avond waar iedereen vroegtijdig naar huis gaat. Daarom is het belangrijk om een goede bruiloft DJ te boeken. Maar waar moet je op letten bij het boeken van een DJ? In deze blog geef ik je vijf handige tips.

Vraag om referenties

Een goede bruiloft DJ heeft vast wel referenties van andere bruiloften waar hij of zij gedraaid heeft. Vraag hier gerust naar en neem contact op met degenen die de DJ eerder hebben geboekt. Zo krijg je een beter beeld van hoe de DJ het doet op een bruiloft en wat je kunt verwachten.

Bespreek je muziekwensen

Iedereen heeft andere muziekwensen en het is belangrijk dat de DJ deze begrijpt en hierop in kan spelen. Bespreek daarom van tevoren je muziekwensen met de DJ en vraag ook of het mogelijk is om verzoeknummers aan te vragen tijdens het feest.

Check of de DJ ervaring heeft met bruiloften

Het draaien van muziek op een bruiloft is toch net even anders dan bijvoorbeeld in een club of op een festival. Het is daarom belangrijk dat de DJ ervaring heeft met het draaien op bruiloften. Vraag daarom altijd naar de ervaring van de DJ en of hij of zij bekend is met de tradities en gebruiken op bruiloften.

Maak afspraken over de apparatuur

Een goede DJ heeft natuurlijk goede apparatuur nodig om zijn of haar werk goed te kunnen doen. Maak daarom van tevoren afspraken over welke apparatuur er nodig is en wie hier verantwoordelijk voor is. Zo voorkom je dat er op het laatste moment nog van alles geregeld moet worden.

Boek op tijd

Goede bruiloft DJ’s zijn vaak al lang van tevoren geboekt, dus het is belangrijk om op tijd te zijn met het boeken van een DJ. Zeker als je specifieke wensen hebt qua muziek of apparatuur, is het verstandig om op tijd te beginnen met zoeken.

Met deze vijf tips ben je hopelijk een stuk beter voorbereid op het boeken van een goede bruiloft DJ. Succes met de voorbereidingen van jullie bruiloft!

Samenwerken of interesse in een optreden?